"Terevisioonis" tutvustati Jaapani toidukultuuri
Del pühapäeval, 24. jaanuaril peetakse Tallinnas Solarise keskuses Jaapani uusaastaturgu ja täna hommikul käisid "Terevisioonis" arhitekt Tomomi Hayashi ja restorani Tokumaru peakokk Daigo Takagi, kes rääkisid Jaapanlaste uusaastakommetest.
Esmakordselt Eestis saab näha suurejoonelist mochigome-tseremooniat ehk rasket füüsilist jõudu nõudvat riiskookide valmistamist.
Jaapanlased panevad vana-aastaõhtul lauale nuudlid, hiidkrevetid, lootosejuure, riisikoogi ja mustad oad.
Daigo Takagi sõnul süüakse tatranuudleid selleks, et elada kaua ja tervislikult. Hiidkrevett tähendab uuenemist ja edu saavutamist, lootosejuurt kasutatakse tuleviku ennustamiseks ja mustad oad sümboliseerivad usinust.
Jaapani uusaastaturul saab ülevaate Jaapani kultuurist alates kirjandusest, muusikast ja disainist lõpetades käsitööõllede ja erinevate eksootiliste toitudega.
Toimetaja: Madis Laur