Isadepäeva üllatuseks sobivad hästi kodused vahvlid
Kui murrate veel pead, millega pühapäeva hommikul isasid ja vanaisasid rõõmustada, siis selleks sobivad imehästi kodused, krõbedad vahvlid.
Maitsvate vahvlite jaoks on vaja mune, suhkrut, võid, vaniljesuhkrut, soola, piima, vett ja jahu.
"Nagu pannkoogitainas, ainult selle erinevusega, et vahvlitaignasse tuleb lisada sulatatud võid," õpetas Liisel Vellend "Prillitoosis". Tema sõnul on üheks heaks nipiks jälgida, et vahvlitainas oleks piisavalt vedel. "Mida vedelam tainas, seda krõbedam jääb tavaliselt vahvel," andis Vellend nõu.
Kui taigna sees on piisavalt võid, siis vahvlimasinasse plaatide vahele lisarasva lisamine pole vajalik. Kindlasti tuleb vahvlid rullida juba kuumalt, sest jahtudes muutuvad nad krõbedamaks.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja