Tallinna restoranide nädalal osaleb 68 tipprestorani

Homme algab järjekorras 12. Tallinna restoranide nädal, millest võtab tänavu osa 68 tipprestorani. Huvi Eesti tippkokkade loomingu vastu on jätkuvalt suur. päev enne nädala algust oli koha broneerinud üle 13 000 inimese Eestist ja välismaalt.
Nädala eesmärgiks on tuua toidukultuur inimestele lähemale ja elavdada kodust väljaspool söömist loomuliku osana meie igapäevaelust.
Korraldajate sõnul on inimesed seni enim huvi tundnud äsja Telliskivis Peeter Piheli eestvedamisel avatud nullkulu põhimõttel tegutseva Fotografiska restorani vastu. Konkurentsi pakkusid ka Tõnis Siiguri juhitavad NOA, Tuljak ja Paju Villa, Kadrioru pärlid Mon Repos ja Mantel ja Korsten, restoran SÖE, kodurestoran ANNO ning Gloria veinikelder.
Tallinna restoranide nädala raames pakutavatest roogadest avaneb toidunautlejatele võimalus proovida nii angersäga carpacciot, kompostis küpsenud Lõuna-Eesti sibulat, küüslaugujäätist, pärnaõiehüüvet kui ka kukeseene desserti.
Lisaks Eesti inimestele on nädalale oodata toiduturiste Soomest, Rootsist, Venemaalt, Saksamaalt, Šveitsist, Lätist, Leedust, Suurbritanniast ning ka üle lombi Ameerikast.
Kohti Tallinna restoranide nädalale veel on ning broneerimine on avatud kogu nädala vältel. Neljapäevase seisuga olid oma menüü välja müünud Fotografiska, Horisont, Mon Repos ja Mon Repos peakoka korrus, Puri Chef's side ning restoran Sume.
12. korda toimuval Tallinna Restoranide Nädalal 1.-7. novembrini osaleb 68 Tallinna tipprestorani. Kõik nädala raames väljapandud lõuna- ja õhtusöögid pärinevad restoranide tavapärasest menüüst, et anda soovijatele võimalus nautida soodsama hinnaga Eesti tippkokkade loomingut.
Toimetaja: Rutt Ernits