Loomaaed tähistab kõrvitsapeoga rekordilist kõrvitsasaaki ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Kõrvitsapidu Tallinna Loomaaias.
Kõrvitsapidu Tallinna Loomaaias. Autor/allikas: Rene Suurkaev / ERR

Laupäeval kutsub Tallinna loomaaed taas iga-aastasele kõrvitsapeole. Tänavune kõrvitsasaak on taas rekordiline. Kui eelmisel aastal saabus loomaaeda ligi 20 tonni kõrvitsaid ja sahvritesse jäi veel veidi ruumi, siis sel aastal on sahvrid heade inimeste poolt saadetud kõrvitsatest pilgeni täis.

Ainuüksi kullerite abiga on teele pandud märkimisväärselt rohkem kõrvitsaid kui eelmisel aastal ning saabuvate kõrvitsate kogus aina kasvab. Erinevatest Eestimaa paikadest on loomaaeda saabunud ligi sada erinevas suuruses saadetist.

Kuna kõrvits säilib hästi, siis saavad loomad maiustada seni, kuni saaki jätkub, kasvõi kevadeni välja. Lisaks kõrvitsatele on abivalmid abilised loomaaiapoole teele pannud ka porgandeid, peete ja teisi hästisäilivaid köögivilju.

Kõrvitsapäev rikastab loomaaialoomade toidulauda ja keskkonda ning pakub neile erksavärvilise söögivilja näol põnevat uudistamist. Peol serveeritakse loomadele toitu tavapärasest huvitavamal moel, mis pakub ka külastajatele põnevat vaatepilti: kes kaevub kõrvitsasse, kes veeretab seda kui palli, kes astub kõrvitsa lihtsalt puruks, et oleks mugavam suhu pista. Loomade toitmist saadavad loomaaiatöötajate kommentaarid.

Kõrvitsapeo kava laupäeval, 26. oktoobril:

11.00 jääkarud  

11.30 kullimäe asukad: ilvesed, kotkad ja kakud

12.00 takiinid ja lakklambad

12.15 lõvid ja jaapani makaagid

12.30 väikese troopikamaja asukad

13.00 suure troopikamaja elanikud

13.30 pesukarud, amuuri leopard, euroopa naarits

14.00 emaelevandid ja surikaat elevandimajas

14.15 ninasarvikud ning isaelevant õueaedikutes

14.30 kõrvitsasupp peolistele paksunahaliste maja ees

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: