Eestit esindab Bocuse d'Or kokkade tippvõistlusel Artur Kazaritski

Kulinaariakonkursi Bocuse d'Or'i Eesti vooru võitis 6. juunil Artur Kazaritski, kes töötab praegu Kopenhaagenis 3 Michelini tärniga pärjatud restoranis Geranium. Võitja esindab Eestit järgmisel aastal esmakordselt Tallinnas toimuvalt Bocuse d'Or Euroopa finaalvõistlusel.
Kokkadel tuli viie ja poole tunni jooksul valmistada kaks rooga - kalaloog angersägast ja liharooga põrsalihast. "Võitja oli kõigi žüriiliikmete solidaarne otsus, kõigil oli võitja osas sama tunne," selgitas žürii esimees Dmitri Mägi, kes ise töötab 3 Michelini tärni restoranis Eleven Madison Park New Yorgis. "Tema töö oli tehniliselt väga tugev, maitsev ja ilus," sõnas Mägi.
Bocuse d'Or'i kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada meelalahutusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinna Lyoni 24 parimat kokka üle maailma, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on võimalus võõrustada Euroopa võistlusvoori 2020. aasta juunis Tallinnas.
Bocuse d'Or Eesti kandidaadi kohale võistlesid veel Piret Pusse, Ivan Derizemlja, Alexander Gureev ja Kaido Metsa.
Toimetaja: Kaspar Viilup