Koolilapsed sooviksid lõunaks kapsata ühepajatoitu ja panna cottat
Foto: Liis Sinitamm
Tuhanded koolilapsed üle Eesti said hiljuti testida tuntud inimeste retseptide põhjal valminud toitusid ja neile hinnanguid anda.
Lastele anti testimiseks:
- Mari-Liis Ilover: läätsesupp tomati ja porganditega, kalkuni- ja köögiviljavokk nuudlitega ja õunakrõbedik kaerahelbekattega.
- Ragne Värk: taipärane lillkapsapüreesupp, kana-riisiroog ja panna cotta.
- Karl-Robert Saaremäe: riisi-kalkuni-karri värviline supertoit, tatra-hakklihasegadik.
- Jalmar Vabarna: küüslaugune ühepajatoit sealihaga, täisterapasta veisehakkliha ja tomatitega ning kohupiimakreem.
- Nikolai Novosjolov: brokolipüreesupp kanalihaga, banaani-kohupiimamaius.
Ilover ja Värk arvasid, et lastele oleks võinud kõige paremini maitseda Jalmari pakutud täisterapasta veisehakklihaga. Tegelikult eelistasid lapsed tõesti Vabarna retsepti järgi valminud rooga, kuid hoopis ühepajatoitu. Eelisena toodi välja asjaolu, et toidus polnud kapsast. Teisel kohal oli läätsesupp. Magusast eelistasid lapsed õunakrõbedikku ja panna cottat.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja