Imre Sooäär: Michelini-tärniga restoranides käiakse elamusi kogumas
11. aprillil alustab kinos Sõprus Eesti esimene toidufilmide festival. Gurmaan Imre Sooäär vaatas ära festivali avafilmi "Michelini tärnid: lugusid köögist" ja rääkis "Ringvaates" sellest lähtuvalt ka enda kogemustest maailma tipprestoranides.
Gurmaan Imre Sooäär kinnitas "Ringvaates", et ta on elu jooksul käinud mitmekümnes Michelini-tärniga restoranis. "Osadele restoranigurmaanidele on ta selline huvireis ja elustiili küsimus, sa käidki restoranist restorani, kogud neid kogemusi ja võtad sealt midagi kaasa," ütles ta ja mainis, et Michelini tärnist ilma jäämise tõttu on inimesed isegi enesetapu sooritanud.
Eestile kõige lähem Michelini-tärniga restoran on Noma, mis asub Kopenhaagenis. "Peakokk René Redzepi on olnud Põhjamaade köögi maailmakaardile tooja," selgitas Sooäär ja rõhutas, et umbes pool aastat peaks sellisesse restorani ette broneerima. "Õhtusöögi hind jääb kusagil 250-300 euro kanti, lisaks veel veinid."
Sööäär nentis, et tegelikult ei käida Michelini-tärniga mitte lihtsalt söömas, vaid elamusi kogumas. "Lähed sinna, et õppida ja nautida seda ning tulla sealt elamusega tagasi," ütles ta ja selgitas, et põhiline põhjus, miks Eestis ei ole seni veel ühtki Michelini-tärniga restorani, on siinse turu väiksus.
Toimetaja: Kaspar Viilup
Allikas: "Ringvaade"