Sel nädalal startiv toidufilmide festival toob tippkokad kinosaali

Sel neljapäeval algab kinos Sõprus esimene Toidufilmide festival, mis pakub kulinaarseid elamusi nii kinolinal kui ka mujal. Nelja päeva jooksul linastuvate dokumentaalfilmide mitmed seansid juhatatakse sisse kodumaiste tippkokkade pool.
Korraldajate Taivi Koitla ja Helen Saluveeri sõnul on filmifestivali eesmärkideks nii toidukultuuri tutvustamine ja ka selle kitsaskohtadele viitamine, aga samuti meie endi toiduvaldkonna imetlusväärsete tegijate esile tõstmine. "Oleme väga tänulikud, et Dimitri Demjanov, Angelica Udeküll ja Silver Saa leiavad oma ülitihedas graafikus võimaluse tulla filmiseansse sisse juhatama," laususid nad.
Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d'Or Eesti president Dimitri Demjanov juhatab sisse 11. aprillil kell 18.00 linastuva filmi "Michelini tärnid: lugusid köögist" ("Michelin Stars: Tales from the Kitchen"), Eesti esimese naispeakokana Gordon Bleu auraha pälvinud Angelica Udeküll dokumentaali "Pinge: (r)evolutsioon köögis" ("The Heat: A Kitchen (R)evolution") 12. aprillil kell 19.30 ning restorani Ore peakokk Silver Saa 14. aprillil kell 17.30 filmi "Fermenteeritud" ("Fermented").
Kino Sõpruse kõrval asuv Parrot MiniBar korraldab pühapäeval, 14. aprillil kella 12-14 tulevikutoidu brunchi, kus peakokk Margo Paluoja ja juht Teele Raam-Pello pakuvad kooslust, mis lennutab osalised otse tulevikku – perioodi, mil oskame senisest veelgi paremini intuitiivselt oma kehale ja vaimule sobivat toitu valida.
Toidufilmide festivali ajakava ja filmide tutvustused on leitavad kodulehel. Dokumentaalfilmid linastuvad inglise keeles või ingliskeelsete subtiitritega.
Eesti esimene Toidufilmide festival toimub 11.-14. aprillini kinos Sõprus. Festivali korraldaja on MTÜ Food Film Festival.
Toimetaja: Rutt Ernits