Parimad toiduained: tammesuitsune šašlõkk ja pirni-kiivi-spirulina smuuti

Eesti parima toiduaine konkursil on selgunud esimesed tänavused tiitlivõitjad. Eesti parimate toiduainete žürii liige Rain Kuldjärv tutvustas parimaid liha-, puu- ja köögiviljatooteid.

Lihatoodete kategoorias võistles 28 toodet, millest parimaks kuulutati Rakvere LK Amerikcan šašlõkk tammesuitsuses marinaadis. Puu- ja juurviljade kategoorias võidutses Salvesti Smushie sarja pirni-kiivi-spirulina smuuti. Lastetoitude kategoorias hinnati parimaks Salvesti puuvilja jogurtismuuti küpsistega. Kondiitritoodetest hinnati parimaks Gustavi Laulupeotort karamelli-hapukoorekreemiga.

Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 180 Eesti toiduainet ja jooki.

Tooteid hindab komisjon, kuhu kuuluvad kokad, õppeasutuste toitumise valdkonna õppejõud, toitumisteadlased, järelvalveasutuste ja kaubandusettevõte esindajad ning teised toiduga töötavad asjatundjad.

Komisjon hindab toodete puhul nende maitset, lõhna ja konsistentsi, välimust, aga ka tervislikkust, pakendit, uudsust ja müügiedu. Üldkonkursi hindamiskomisjoni tegevust juhib Tartu ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer.

Konkursi kuldmärgi saanud võidutoode kuulutatakse välja 24. aprillil toimuval toiduainetööstuse aastakonverentsil. Üks konkursi 25-aastase ajaloo jooksul tunnustatud toiduaine pälvib juubeliaasta puhul ka eriauhinna – Eesti parim toiduaine 25 Grand Prix tiitli.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: