Tippkokk Christophe Roure: õhtusel ajal on külastajatel aega toitu nautida
Ei juhtu just tihti, et Eestisse saabub mõni tippkokk gastronoomia kodumaalt Prantsusmaalt. "Ringvaate" reporter Jüri Muttika oli aga tunnistajaks hetkele, kui selliseid kokkasid oli Eestis korraga lausa seitse - nende hulgas ka kahe Michelini tärniga pärjatud restorani Le Neuvième Art peakokk Christophe Roure.
Christophe Roure kinnitas "Ringvaates", et tema hommikud algavad kell 8 ja lõppevad südaööl. "See on tavapärane, sest gurmeerestorani põhiline tööaeg ongi õhtul, mitte lõunajal," sõnas ta ja lisas, et õhtusel ajal on külastajatel aega toitu nautida ja õhkkond on pidulikum.
Samuti selgitas ta, et avas oma restorani 2003. aastal ning sai esimese Michelini tärni 10 kuud hiljem. "Kokk, kellel on Michelini tähed, saab panna oma menüüle kõrgema hinna, samuti võtta tööle kõrgetasemelise meeskonna ja valmistada toitu kvaliteetsest toorainest," tõdes Roure ja kinnitas, et Michelini tähe säilitamiseks tuleb selle nimel pidevalt tööd teha.
"Me püüame pidevalt olla paremad," rõhutas tippkokk ja tõi välja, et kõige tähtsam on tunda rõõmu oma tööst.
Toimetaja: Kaspar Viilup
Allikas: "Ringvaade"