Artikkel on rohkem kui viis aastat vana ja kuulub arhiivi, mida ERR ei uuenda.

"Ringvaates" tutvustati parimaid Eesti toiduaineid

13. märtsil valiti taas Eesti parimad toiduained, mida tutvustas "Ringvaate" stuudios žürii liige Rain Kuldjärv.

Parimaks valmistoiduks valiti Selveri Köögi kikerherne-suvikõrvitsasalat. "Seal on kaasas ka kaste, et salat ei vettiks läbi," sõnas Kuldjärv "Ringvaates" ja lisas, et tegemist on moodsa lahendusega, kus on lisatud ka näiteks idusid.

Pagaritoodete kategoorias tuli võitjaks Eesti Pagari peedi-porgandi-pastinaagi-pihlaka Pehmik. "Uudseks on see, et lisatakse ka juurvilju, minu arust eriti tore on see, et seal on kasutatud ka pihlakamarju."

Eesti parim kaste on Kreeka dipikaste küüslaugu ja oliivõliga. "Eestlastele endiselt meeldib väga dippida," nentis žürii liige ning tõi välja, et tootes on veidi kõrgem valgusisaldus võrreldes tavalise dipikastmega.

"Kui meil tavaliselt oli paar toodet piimatoodete kategoorias, siis sel korral oli 33 lehekülge erinevaid tooteid," ütles Rain Kuldjärv ja esitles parima piimatoodet, milleks oli Farmi Skyr. "Ta on täiendav lisa neile, kes on harjunud keefiri jooma, julge alternatiivina võib seda inimestele soovitada."

Tortide ja kookide kategoorias tõsteti esile Gustavi lavendli ja creme brülee tort. "Seal on lavendliõite veega immutatud biskviit, eestimaised marjad, mis lisavad mõnusa happesuse, krõmpsuv pähklipralinee ja ilus glasuur on jällegi lavendliga, eriline on ka see, et seal vahel on prosecco-toorjuustukreem," selgitas Kuldjärv ning tõdes, et peale on pandud ka makroonid.

Toimetaja: Kaspar Viilup

Allikas: "Ringvaade"

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: