Kokad valmistasid kanafileest gurmeeroogasid
Eile algas Tallinna restoranide nädal. Ore peakokk Silver Saa ja Ö peakokk Ranno Paukson tõestasid selle puhul, et ka kanafileest saab valmistada gurmeeroa.
Saa rääkis ETV saates "Ringvaade", et kanafilee pole kokkade jaoks tüütu tooraine. "Sõltub, kuidas teha. Oluline on tabada ära, kui ta on ideaalselt küps ja mahlane," lausus ta.
Saa valmistas kanafilee hanemaksaga, kuhu asetas peale hapendatud sibulat ja juurselleriroosi.
Paukson võttis oma roa aluseks Kiievi kotleti ja proovis teha selle uusversiooni. "Me oleme postsovetlikus toiduruumis, mõtlesin, et vanu traditsioone ja klassikuid tuleb hinnata," põhjendas kokk oma valikut.
Sellel aastal pakub Tallinna restoraninädalal esmaklassilisi maitseelamusi 54 restorani. Restoranide nädal kestab 17. märtsini.
Toimetaja: Rutt Ernits