Jääramunandid ja kalamagustoit jätsid Reikopile kustumatu elamuse ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Foto: ERR

Maitseelamuse koja peremees Tauno Laasik tutvustas Peipsiveere gurmeetoite, kuhu kuulusid jääramunandid, sõnnikuga prepareeritud liha ja kalamagustoit.

"Me sööme seda iga päev. Peipsi ääres me ütleme, et sööme parasjagu seda, mida kätte saame," tunnistas Laasik ETV saates "Ringvaade".

Laasik lohutas, et jääramunad on sarnased kammkarbile. "Mina söön jääramune ja Grete oksendab samal ajal," naeris saatejuht Marko Reikop kaassaatejuhi Grete Lõbu üle. Reikop jääramune kiitis. "See on suurepäraselt teil marineeritud, krõmpsuv, väga hea konsistendiga. Tõesti nagu auster," ütles Reikop ja nimetas Laasikut imeliseks kokaks.

Lambasõnnikuga suitsutatud lambaliha oli Lõbu hinnangul nätske, kuid stuudios prooviti järele ka kalamagustoit. "See on ka hea, tõesti hea," jätkas Reikop kiidulaulu.

Peipsiveere hõrgutistega saab tutvuda sel nädalavahetusel 9. kuni 11. veebruarini toimuval Tourestil.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: