Tippkokk Demjanov: meie kokad on andnud välismaal Eestile hea maine
Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov sai presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.
Tippkokk Demjanov on teinud palju algatusi. Ta on näiteks Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutajaliige, vahendas "Aktuaalne kaamera".
"Ega keegi vist ei tööta autasu nimel. Aga kui sind tähele pannakse siis on see väga-väga meeldiv üllatus," nentis ta.
Hommikul on Glorias vaikne, restoran avatakse külastajatele alles õhtul. Seal on igal esemel, värvil ja diivaniriide mustril oma lugu.
Restorane ja söögikohti tuleb pidevalt juurde ja see nõuab õppimist ja ajaga kaasas käimist. Head restoranid on väiksemates linnades ja juurde tuleb talurestorane, kus töötavad tasemel kokad. Kõik see on toonud Eestile kuulsust, tõdes Demjanov.
"Eesti kokad, kes töötavad New Yorgi parimates restoranides, Rootsi parimates restoranides ja nad on andnud väga hea reputatsiooni Eestile kui väga andekale, väga töökale, tähelepanelikule ja õpihimulisele rahvale," lausus Demjanov.
Demjanov arvas, et suurt ja uhket lauda ta tunnustuse puhul omale katma ei hakka ning kostitab end pigem vastlakuklitega.
Toimetaja: Laur Viirand