Eestis elav jaapanlanna hindas siinset sushit: kalavalikut on nii vähe ({{commentsTotal}})

Kaheksa aastat Eestis elanud jaapanlanna Yumi Takagi rääkis, kuidas ta on siinse eluga kohanenud ja mida ta arvab Eestis valmistatud sushist.

Eestis tekib uusi sushikohti nagu seeni pärast vihma ja Takagi hindas siin valmistatud Jaapani rahvustoidu heaks. "Siin on kalavalikut nii vähe, aga välismaalased mõtlevad välja, kuidas väikese kalavalikuga ka mõnusalt süüa. Jaapanis ei panda näiteks kastmeid, ainult sojakastet," rääkis Takagi "Vikerhommikus" Eesti ja Jaapani sushi erinevustest.

Eestis üha enam populaarsust koguv sushi pole jaapanlaste toidulaual aga igapäevane. "Me sööme sushit siis, kui on midagi tähistada. Näiteks sünnipäeval või palgapäeval. Igapäevaselt me ei söö, aga see on ikkagi meie rahvustoit," selgitas jaapanlanna.

Yumi Takagi tuli Eestisse vahetusüliõpilasena. "Mulle meeldib väga eesti keel ja minu eriala ongi keeleteadus. Ma kirjutasin oma magistritöö eesti keele grammatika kohta," rääkis naine, mis talle Eesti juures meeldib.

Kohaliku toidulauaga on ta samuti ära harjunud ning naudib kohupiima, hapukoort ja ühepajatoitu. Takagi tunnistas, et verivorstisöömisega on tal raskusi, kui see pole isetehtud. "Ma ükskord üritasin ise teha, aga see ei tulnud välja. Ma ostsin lõpuks poest, sest ei oska ise käsitsi teha," tõdes ta.

Paljude jaoks võõrapärast kama armastab jaapanlanna aga jogurtiga süüa. "Väga meeldib. Mõnikord võtan hommikusöögiks ka kama. Minu jaoks on kama nagu sojaoa pulber, tekstuur on sama," ütles Takagi, kelle jaoks pole kama maitse võõras.

Eestit peab naine oma teiseks koduks ning soovib sajanda sünnipäeva eel Eestile kõike head. "Et see teine kodu kasvaks veel ilusamaks ja saaks maailmas veel rohkem nähtavaks. Eesti on väga tore riik, tulge-tulge Eestisse elama ja uudistama," kutsus ta kõiki.

Eesti keele õppis naine ära ühe aastaga ning suurimaks õpetajaks on olnud
suhtlemine. "Kõige raskem on ikkagi grammatika, 14 käänet, see on meie jaoks
keeruline," tõdes ta.

Ta lisas, et kõige raskem on Eestis olnud harjuda aga külma ilmaga, sest
Jaapanis ei lähe alla miinus kümne kraadi ning lund sajab harva. "Nüüd ma
tean, kuidas ma hakkama saan. Peab sporti tegema ja saunas käima," rääkis Takagi oma nippidest.

Toimetaja: Rutt Ernits



Eesti Laul
Mart Normet.

Mart Normet paneb tuleval hooajal Eesti Laulu ameti maha

Eesti laulu produtsent Mart Normet teatas saates "Hommik Anuga", et paneb oma ameti maha ja tänavune Eesti Laul ning Eurovisiooni lauluvõistlus jäävad tema jaoks viimasteks. Normet selgitas oma otsust sooviga anda iseendale ja ka Eesti Laulule võimalus arengus edasi liikuda.

elu
Taagepera lossist pärit vana lõikelaud

Lia Virkus kogub lõikelaudu

Kui möödunud nädalal tegi Lia Virkus "Ringvaate" palvel odavaid sööke, siis reporter Hannes Hermaküla avastas tal külas käies tohutu lõikelaudade kogu. Neid on tal üle saja.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: