EV100 juubelitordi konkursi finalistid on selgunud
10. detsembril valiti välja kümme retsepti, mille hulgast selgub Eesti Vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtule jõudev võidutöö.
EV100 isamaaliste juubelitortide konkursi finaali pääsesid järgmised tordimeistrid: Kristel Vedadi, Marju Männik, Helen Ella, Eve Kangur, Lee Pius, Sille Vadi, Maris Meus, Tiia Kõrgesaar, Kaare Sova ja Kristi Rebane.
"Kuna lähteülesanne oli väga nõudlik, siis oli ka 66 saadetud retsepti seast finalistide valimine erakordselt keeruline,“ ütles Vabariigi Presidendi Kantselei peakokk Taigo Lepik. "Igal žürii liikmel jäi kodutööks saadetud retseptide hulgast oma 20 lemmikut välja valida, mille võrdlemisel otsus sündiski," kirjeldas Lepik.
"Esmakordselt olid oma ideed esitanud mitmed tunnustatud kokad, mõned koolilapsed ja päris mitu erineva emakeelega tordimeistrid," kirjeldas Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo. "Proovisime žüriiga finaali valida võimalikult erinevad tordid, kahjuks jäi mitu väga tugevat tööd lihtsalt oma keerukuse või detailirohkuse tõttu finišijoone taha," nentis Petersoo.
Eelvaliku teinud žüriisse kuulusid: Taigo Lepik (Vabariigi Presidendi Kantselei), Kadri Reinach (Aasta kondiiter 2017), Eha Martma (Tallinna Teeninduskool), Pille Petersoo (Nami-Nami), Maarja-Liisa Soe (EV100), Olga Litovskihh ja Thomas Ojassalu (Pagaripoisid), Merle Jantson (EV100 igas külas projekt) ning „Eia jõulud Tondikakul“ osatäitjad Siim ja Paula.
Isamaaliste tortide konkurss toimub juba kümnendat korda, sellel aastal on kokandusportaali Nami-Nami ellukutsutud võistlus pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Konkurss kuulutati välja 13. novembril. Eesti Vabariigi juubelitort selgub 31. detsembril pidulikus juubeliootuse eriprogrammis ETV otse-eetris.
Konkurssi korraldavad Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond, Vabariigi Presidendi Kantselei ja kokandusportaal Nami-Nami. Eesti juubelitort kuulutatakse välja 31. detsembril Vabaduse väljakul toimuval suursündmusel "Sajaga juubeliaastasse", mille kannab üle Eesti Rahvusringhääling.
Toimetaja: Kaspar Viilup