Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak õpetavad uues kokaraamatus metsas süüa tegema

Fotograaf ja kokaraamatute autor Hele-Mai Alamaa ning ajakirjanik Merle Liivak andsid välja mahuka kokaraamatu "Metsaköök".
"Metsas toiduvalmistamine on mõnus kulgemine, imeline viis olla ja nautida, rahulikult ning kirglikult, märgata loodust, ehedat toitu ja armsaid inimesi su ümber. Palju meeleolukam ja inspireerivam kui järjekordne kohvik või restoran," rääkis metsaigatsusele järele andnud suur matkaja Hele-Mai Alamaa.
"Oleme selle raamatu jaoks kokanud Eestimaa imekaunites paikades siin ja seal. Osmussaarel, Peipsi veerel, Soomaal jne. Seda igal aastaajal ja iga ilmaga - päikesepaistes ja sajus ja rajus. Seepärast teame, et kui metsaköögi põhinipid selged, on vaja end vaid diivanilt metsa ajada. Elu läheb kohe metsikult palju põnevamaks ja ilusamaks," lisas ta.
Rohkete piltidega "Metsaköögi" raamatus särisevad burgerid, valmivad ühe-poti-pastad puravike ja kukeseentega, tatar saab hulgaliselt värskeid kombinatsioone, praetakse umbrohtu, keerutatakse kokku risotosid, keedetakse läätsesuppi ja soojendavat šokolaadijooki, grillitakse banaane ja maasika-vahukommi tortiljasid.
Raamat annab ka ideid, milliseid hingematvalt ilusaid Eestimaa paiku ja RMK matkaradu kogeda ning praktilisi nõuandeid kõige vajaliku kohta metsaköögis. Õpetab, kus ja kuidas lõket teha, kuidas targalt pakkida ning viib hoogsale ekskursioonile matkatarvete ja võsakulinaaria avarustes. Kogumik on autorite kingitus Eesti Vabariigile sajandaks sünnipäevaks.
"Metsaköök" Autor: Hele-Mai Alamaa
"Metsaköögi" esmaesitlus leiab aset laupäeval, 2. detsembril Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja