Tartu kutsub nädalavahetusel toidu- ja veinifestivalile
Tartus toimub käesoleval nädalavahetusel juba kolmandat korda toidu- ja veinifestival.
Laupäeval ootavad festivalisõpru kesklinnas avatud toidu- ja veiniala, kus saab proovida väiketootjate tooteid, degusteerida veine ja külastada pop-up-restorane.
Küüni tänaval ja kesklinna parkides laiub toiduala, mille fookus on Eesti oma toidul ja toorainel, ning Ülikooli 3/ Küüni 5 sisehoovis on avatud veiniala, kus veinisõbrad saavad degusteerida erinevaid veine ja osaleda õpitubades. Maineka žürii toel valitakse välja ka esimene Tartu linna vein.
Kaasa saab lüüa ka "Tartu maitse 2017" valimisel. Tiitli nimel võistleb 11 kodumaist suur- ja väiketootjat, kes on festivalialal märgistatud "Tartu maitse 2017" märgisega.
Mitmekesine ja mänguline programm ootab lapsi Kesklinna pargi lastealal, kus lisaks muudele toredatele tegevustele võisteldakse lauakommete tundmises ja tehakse küpsisetorti, mis pärast koos ära süüakse.
Festivali laupäevast programmi juhib restorani Riis peakokk Lauri Tomingas, muusikalist meelelahutust pakuvad erikülalised Peipsimaalt, Zorbas ning HU?.
Pühapäeval, toidu- ja veinifestivali kodukohvikute päeval ootab külastajaid ligi poolsada Tammelinna, Karlova ja Ihaste kodukohvikut. Kohvikute leidmiseks ning nende vahel mugavamaks navigeerimiseks leiab festivali kodulehelt ka kaardi ning Androidi kasutajad saavad alla tõmmata NaviCup äpi, millega saab telefonist vaadata kohvikute asukohti, kaugusi ja lühikirjeldusi.
Sel aastal täiendab toidu- ja veinifestivali ka Kvartali toidutänav "Maitsvaid Ampse", mis pakub huvilistele Eesti toorainel baseeruvaid maitseid maailma eri köökide kontekstis
Toimetaja: Kerttu Kaldoja