Dmitri Rooz viis Eesti kokkade olümpia finaali ({{commentsTotal}})

Foto: ERR

Bocuse D'Ori võib julgelt nimetada kokkade olümpiaks ning tänavu on Eesti Dmitri Roozi juhtimisel jõudnud võistluse finaali.

"Lootus on ikka," vastas Rooz "Ringvaates" küsimusele, kas Eestil oleks võimalik Bocuse D'Or ka võita. "Peab lihtsalt tegema ilusti ja hea maitsega toitu. Pool aastat on treenitud sellega, lootust on."

Põhiroaks valmistavad kokad tänavu kana, vähki ja vegantoitu. Üllatuslikult kala seekord valmistada ei tulnudki.

Eesti veganroog koosneb krõbedast tatratrühvlist, kõrval peterselliželeega kaetud petersellijuurekreem, praetud puravik koos puravikuvahuga, lisaks ka puravikupuljong.

Roozi motiveerib teadmine, et saab näidata, kui kaugele Eesti on võimeline jõudma. Bocuse D'Ori võit annaks Roozi sõnul sarnase prestiiži nagu Oscari võitmine näitlejale.

Varasematel aastatel on Bocuse D'Ori finaali jõudnud veel Vladisalv Djatšuk, Heidi Pinnak ja Dmitiri Haljukov.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: