Presidendi peakokk näitas Lätis silmuküpsetamise meistriklassi ({{commentsTotal}})

Taigo Lepik
Taigo Lepik Autor/allikas: Pressimaterjalid

Ida-Virumaa silmupäevade korraldaja Jevgeni Timoštšuk ja presidendi kantselei peakokk Taigo Lepik, kes oli ka möödunud aasta silmupäevade erikülaline, suundusid möödunud laupäeval koos Läti linna Carnikava, kus toimus Eesti silmupäevadega analoogne üritus.

"Meil õnnestus möödunud aastal tutvuda oma Läti kolleegidega Carnikavas, nende ürituse mastaap on igati muljetavaldav. Silmule pühendatud pidu toimub linnas juba väga pikka aega ning on üks tähtsamaid linna üritusi. Kolm peoplatsi, mitu lava, rahvapidu, tõeliselt suur kogus igale vanusele mõeldud atraktsioone ja meelelahutust, palju maitsvat toitu, esinejateks tuntud estraaditähed," kirjeldas Timoštšuk.

Sel aastal õnnestus eestlastel sattuda juubelipeole, kui Carnikava silmupäevad toimusid 15. korda. "Arvestades, et Eestit ja Lätit seovad hulga tihedamad ja soojemad sidemed kui diplomaatilised, võeti Eesti peakoka osavõtt pidupäevast vastu tormiliste ovatsioonidega," ütles Timoštšuk.

Taigo Lepik oli külaskäiguks tõsiselt ette valmistunud, tuues Tallinnast kaasa kaks spetsiaalset grilli. Suure lava ette olid paigutatud lauad, kus meie peakokk ja tema läti kolleeg Kaspars Jansons nõidusid toiduainete kohal publiku silme all. Kohalikud gurmaanid hindasid kõrgelt Eesti kulinaaride tööd. Taigo Lepik valmistas avatud silmuburgeri, kasutades selle loomiseks muu hulgas praetud paprikat, Kadrioru seemnesaia, Kehtna farmi kuivatatud muna, grillil valmistatud silmu, kukeseeni, lutserni kasvusid ja blanšeeritud ube.

Juba sel sügisel saavad Eesti silmufestivali "Silm suhu!" külalised proovida tuntud delikatessi Carnikava interpretatsioonis, kuna üritusele oodatakse läti peakoka sõbralikku vastuvisiiti.

Sel sügisel toimuvad 13.-30. oktoobrini Ida-Virumaal traditsioonilised silmupäevad. Kahe nädala jooksul pakuvad Ida-Virumaa restoranid ja kohvikud silmupäevade raames oma külastajatele erimenüüd silmust valmistatud toitudega. Festivali raames on planeeritud korraldada kalalaat, kulinaarseid show'sid ja toitude degusteerimisi, lisaks toimuvad kohtumised tuntud külalistega - estraaditähtede ja silmapaistvate peakokkadega Eestist, Lätist, Soomest ja Venemaalt.

Toimetaja: Rutt Ernits



Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: