Vladislav Koržets: arenemisruumi kalakulinaarias on meil küll ja küll ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Vladislav Koržets
Vladislav Koržets Autor/allikas: Kaader videost

Saatejuht ja kalastaja Vladislav Koržets rääkis, et eestlased on kalu söönud aastatuhandeid, kuid pole neid liiga kõrgelt hinnanud, sest kalade toiteväärtus on väiksem kui lihal. 

"Tänapäeval me ei vaja enam nii palju kaloreid, me ei tee enam nii ränka tööd ja oleme hakanud hoolima kalatoidust. Veel enam, me oleme õppinud sööma neid kalu, keda me omal ajal suu sissegi ei võtnud, olgu see angerjas või tursk. Arenemisruumi kalakulinaarias, -söömises ja -valmistamises on meil küll ja küll. Olgugi mererahvas, ei ole me kalade kokkamisel liiga osavad," rääkis Koržets.

Koržets lisas, et meri on jäädvustanud end Eesti kultuuri ja keelde. "Meri, kalad ja kalapüük elavad meie keeles ja meeles nii, et me seda ise ei märkagi," tõdes Koržets.

Pop-up kool Meresõber ootab kõiki huvilisi veel sel ja järgmisel nädalal Pärnus. Merekultuuriaasta suvel jõutakse ka Tallinna, Tartusse, Haapsalusse, Kuressaarde ning Lohusallu.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: