Emadepäevaks valmista maitsev mokatort
Mitme kokaraamatu autor Lia Virkus valmistas pühapäeva hommikul "Prillitoosi" saates maitsva mokatordi, mida on hea mõned tunnid enne peo algust valmis teha ja külmkappi oma aega ootama panna.
Mokatordi põhi valmib digestive küpsistest ja võist. Peale käib toorjuustu, vahukoore ja kohviga segatud tarretatud kreem.
Kellel pole küpsiste purustamiseks spetsiaalset masinat, saab sama töö suurepäraelt tehtud ka tainarulli abil. Želatiini tuleb tavaliselt sulatada küll kuumaveevannis, kuid Virkus õpetab nipi, kuidas hakkama saada ka lihtsamalt madala kuumusega pliidiplaadil.
"Ma usun, et see tort meeldib küll paljudele emadele," selgitas Virkus, kelle sõnul on maiustus juba aastaid tema laual olnud põhjusel, et pole liiga magus ega vänge.
Tort tahab külmkapis vähemalt neli tundi seista. Kaunistada võib kohviubade või marjadega.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja