Tutvu Eesti parimate toiduainetega
Eesti parima toiduaine konkursi tänasel hindamispäeval tunnustati oma toidukategooria parima tiitliga viit toodet. Eesti toiduainetööstuse liidu projektijuht Kadri Tiitso tutvustas tooteid "Ringvaates".
Tänavuse kõige tihedama konkurentsiga lihatoodete kategooria hõbemärk läks üllatuslikult taaskord võrdse punktisummaga kahele tootele. Parima lihatoote hõbemärki hakkavad kandma nii Rannarootsi grillkoot kui ka Talleggi rukkipaneeringus grillsteigid.
Köögiviljade degusteerimise käigus osutus parimaks tooteks Põltsamaa sügisesalat. Magustoitude kategoorias jättis hindajatele parima mulje Balbiino mango smuutike. Lisaks omistati muude toodete kategoorias Parim Toit Lastele 2016 tunnustus Salvesti Põnn ökoloogilisele neljaviljapudrule banaani ja mustikaga.
Eilsel hindamisel omistati parima piimatoote hõbemärk nii Valio Eestile kui ka Farmi piimatööstusele, kuna Valio Atleet Cheddar juust ja Farmi hapendatud täispiim pälvisid piimatoodete kategooria hindamisel võrdse summa.
Parim kalatoode on Läätsa Kalatööstuse vinnutatud Saaremaa kilurümbad. Parim valmistoode 2016 tiitli pälvis Saarioinen Eesti oma Mamma Lotte lemmikampsude sarjas ilmunud riisipudruga hommehommikupuder.
Felixi lõhemajonees suitsulõhega tunnistati parimaks tooteks kastmete kategoorias. Pagaritoodete hindamisel andis hindamiskomisjon kõrgeimad punktid Eesti leivatööstuse Rukkiräägu rukkileivale. Kondiitritoodete kategoorias omistati parima toote hõbemärk Gustavi kuninglikule astelpaju toorjuusturullile, mida valmistab Mattias Café.
Hõbemärgi pälvinud toodete seast valib 6. aprillil kogunev hindamiskomisjon välja ühe toote, millele omistatakse konkursi kõrgeim tunnustus – Eesti Parim Toiduaine 2016 kuldmärk. Ühtekokku osaleb tänavusel konkursil 190 toodet, millest 103 on valminud Eesti suuremates toidutööstustes ning 87 Eesti erinevates piirkondades tegutsevates väikeettevõtetes.
Võidutooted kuulutatakse välja 22. aprillil toimuval Eesti toiduainetööstuse liidu kümnendal aastakonverentsil.
Toimetaja: Rutt Ernits