Artikkel on rohkem kui viis aastat vana ja kuulub arhiivi, mida ERR ei uuenda.

Selgusid Eesti parimad toiduained

"Ringvaate" stuudios oli külas Sirje Potisepp, et tutvustada esimesi toodeid, mis pälvisid hõbemärgid ning hakkavad võistlema Eesti parima toiduaine tiitli eest.

Kalatoodete kategoorias märgiti ära Saaremaa vinnutatud kilud, vahendas "Ringvaade". "Kui inimesed on suured kuivatatud kala austajad, siis nüüd on see väga mugavas pakendis kättesaadav." Valmistoitude kategooria võitja Leiutajateküla Lotte hommehommikupudru peale oli Marko Reikop kriitiline, kuna tema arvates on riisiputru sedavõrd lihtne keeta. "Tõepoolest ongi, aga see on väga hea ja naturaalse maitsega riisipuder," selgitas Sirje Potisepp.

Hõbemärgi sai ka innovaatiline kuuele inimesele mõeldud borši supi perepakk. "See on väga mugav asi, mida piknikule või sõprade juurde kaasa võtta - see supp on valmistatud samamoodi, nagu kodus, aga suurem kogus korraga, mis on siis pandud paksemasse kilepakendisse ja siis kiiresti maha jahutatud," selgitas Potisepp, miks see toode on niivõrd eriline ja käepärane. Kastmete kategoorias pälvis hõbemärgi lõhemajonees. "Eriline teeb selle toote see, et kasutatud on eestimaist rapsiõli ja samuti kodumaist lõhehakkliha," ütles ta ja lisas, et sellise kastme söömine oleks kalorsuse poolest 20% hapukoore juurest suur edasiminek.

Piimatoodete kategoorias tõi Potisepp välja kaks hõbemärgiga pärjatud toodet, milleks olid hapendatud piim ja eesti esimene Cheddar juust. "Hapendatud piim kujutab endast küll lihtsalt hapupiima, kuid tootja tõi välja selle, et sellise kavala nimemuutusega on kasvatanud nad müüki viiekordselt, kuna hapupiim on varasemalt olnud ikkagi nišitoode." Pagaritoodetest mainiti ära naturaalse juuretisega leib "Rukkirääk", mis jäi Sirje Potisepale meelde just erilise sinise pakendi tõttu, mis toiduainetööstuses eriti ei figureeri, samuti oli uudseks tooteks rukkikama, millest on välja jäetud nisu.

Kondiitritoodetest oli tähelepanuväärne astelpajurull, mis viib astelpaju marjana nišistaatusest pisut välja. "Kui astelpaju on muidu selline mari, mis kas meeldib või mitte, siis selle toote puhul on väga palju muid maitseid seal juures." Viimaks tutvustas ta tatrapalle, mis sobivad väga hästi hommikul lastele piimaga söömiseks.

Toimetaja: Kaspar Viilup

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: