Tallinn Music Week jätkab sel aastal "Maitsete" programmiga ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Autor/allikas: TMW

Kevadel Tallinna vallutav linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) kaasab tänavu oma "Maitsed" programmi rekordarvu armastatud söögikohti. Lisaks üleilma tunnustatud põhjamaisele gurmeele ning Eesti toorainele keskenduvatele restoranidele on kavas esindatud ka mitmed eksootilisemad rahvusköögid.

Viimasel kahel aastal ülipopulaarseks festivali südameks ja kohtumispaigaks kujunenud TMW pop-up restoran avab ka tänavu uksed disaini- ja arhitektuurigaleriis. Seekord vastutab sealse menüü eest Eesti parimate restoranide nimistusse kuuluv Viljandi kohvik Fellin.

Viljandi populaarse toidukoha perenaine Merit Berzin peab nädalaks Tallinna kolimist põnevaks väljakutseks. "See on suurepärane võimalus tutvustada oma lemmikmaitseid neile, kes Viljandisse väga tihti ei satu. Kuna Fellin on ka elava muusikaga söögikoht ning koduks ka Viljandi jazziklubile, siis võtame TMW-il osalemist kui võimalust jagada festivali külalistega ühist armastust – head toitu ja muusikat. Mis saaks olla parem," kiitis ta.

Lisaks pop-up restoranile leiab "TMW maitsed" programmist tervelt 24 söögikohta, mis pakuvad festivali külastajaile peakokkade poolt hoolikalt koostatud erimenüüd ning -soodustusi. Tegemist on TMW festivalimeeskonna lemmiksöögikohtadega Tallinnas, vankumatuks valikukriteeriumiks värske ja maitsev toit.

Teiste seas on restoraniprogrammis esindatud Vana Euroopa toidutraditsioonide edasikandja Gloria, eestimaisele toorainele keskenduv moodsa köögikunsti meka MEKK, terviklikult puhast elamust pakkuv Von Krahli Aed, taimetoidu- ja veganirestoran Vegan Restoran V, värvirikka toidu poolest tuntud Umami Resto, vaba ja piirideta "fusion-confusion" köök Kolm Sibulat, ülelinna parima heliribaga Skandinaavia stiilis kohvik ja kokteilibaar August ning hoogsalt eklektilise sisekujundusega Manna La Roosa. Sel aastal on "Maitsed" valikusse lisatud ka pealinna toidukaarti ilmestavad rahvusköögid – India, Tai ja Hiina köögi parimaid palasid pakkuv Bollywood, Korea restoran Gotsu ning Solarise keskuses asuv Jaapani toidupood ja kohvik Tokumaru.

Tokumaru jaapanlasest peakokk Daigo Takagi rõõmustab võimaluse üle osaleda TMW "Maitsed“ programmis. "Ma usun Eesti tulevikku. Eesti on viimasel ajal nii palju arenenud. Seda on näha ka sellest, et eestlaste maitsemeel on avatumaks muutnud. Mul on hea meel selles osaleda ja koos Eesti rahvaga edasi areneda Jaapani toitu ja kultuuri pakkudes. Toit on kultuur nagu muusika, toit teeb inimesi õnnelikuks nagu hea muusik. Ma soovin südamest, et TMW-il osalejad avastaksid uusi maitseelamusi meie juures ja saaksid hea energiat," ütles ta.

Kõigi "TMW maitsed" programmi kuuluvate restoranide peakokad panevad festivali tarbeks kokku ka oma lemmiktoorainetest koosneva erimenüü.

Restoranide eripakkumised kehtivad terve festivali vältel, 28. märtsist 3. aprillini.

Üha uusi maitseid ja värve omandava linnafestivali Talinn Music Week kavasse on tänavu lisaks muusika- ning restoraniprogrammile taas kaasatud ka kaasaegse kunsti eriprogramm "TMW kunst“, avalike vestluste sari "TMW jutud“ ja väikepruulikodade festival Tallinn Craft Beer Weekend. Esmakordselt on programmi liidetud piirkonna põnevaimat disaini ja brände tutvustav disainiturg.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: