Raadio 2 hommikusaade tegi porgandist jõuluvilepilli ({{commentsTotal}})

Raadio 2 porgandipill.
Raadio 2 porgandipill. Autor/allikas: R2/Facebook

Saatejuhid Madis Aesma ja Indrek Vaheoja proovisid jõulumeeleolus oma meisterdamisoskusi ning puurisid porgandist vilepilli.

Saates sai selgeks, et meisterdamiseks läheb vaja sirget akutrelli, nuga, vana Äripäeva, sirget porgandit ja kainet mõistust.

Esmalt tuleb porgandi teravam ots maha lõigata ja kõrvale panna. Seejärel juurvili seest tühjaks uuristada nii, et pealsete poolne ots jääks kinni. 2 sentimeetri kaugusele peenemast otsast teha 1 sentimeetri sügavune sirge sisselõige. 3 sentimeetrit porgandi kinnise otsa suunas teha uus sisselõige 45-kraadise nurga all, nii et tulemuseks koos esimese sisselõikega oleks pilu, millest õhk välja pääsedes heli looma hakkab.

Porgandilt varem ära lõigatud teravamast otsast tuleks valmistada huulik. Selleks on vaja uuristada ka peenike ots seest tühjaks ning pista see porgandi sisse nii, et see oleks tihkelt kinni. Akutrelliga võib puurida porgandisse augud, et oleks võimalik erinevate kõrgustega helisid mängida.

Madis Aesma suutis pilliga ka meloodiat mängida:

 
Püha Öö

Meisterdasime täna hõbehäälse instrumendi, millega igaüks võiks jõulutaadile kuuse all oma meloodiaid esitada. Vaja läheb akutrelli, nuga, vana Äripäeva, sirget porgandit ja kainet mõistust.Harrast jõuluootust kõigile!

Posted by Raadio 2 Hommik on Wednesday, December 2, 2015

Varem on porgandipilli valmistatud ka näiteks "Ringvaates", vaata videot SIIT.

Toimetaja: Kertu Loide



Eesti Laul
Mart Normet.

Mart Normet paneb tuleval hooajal Eesti Laulu ameti maha

Eesti laulu produtsent Mart Normet teatas saates "Hommik Anuga", et paneb oma ameti maha ja tänavune Eesti Laul ning Eurovisiooni lauluvõistlus jäävad tema jaoks viimasteks. Normet selgitas oma otsust sooviga anda iseendale ja ka Eesti Laulule võimalus arengus edasi liikuda.

elu
Taagepera lossist pärit vana lõikelaud

Lia Virkus kogub lõikelaudu

Kui möödunud nädalal tegi Lia Virkus "Ringvaate" palvel odavaid sööke, siis reporter Hannes Hermaküla avastas tal külas käies tohutu lõikelaudade kogu. Neid on tal üle saja.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: