Eesti parima magustoidu tegemine on paras teadusteater ({{commentsTotal}})

Foto: FB

Taaskord pandi ritta Eesti parimad restoranid ja valiti ka välja kõige parem magustoit. Selle tiitli pälvis Art Priori noore peakoka Orm Oja mustikatest ja jäätisest väga eriliselt valmistatud hõrgutis.
"Ringvaate" reporter Mai Palling käis vaatamas, kuidas see efektne dessert valmib.

"Hästi külm ja karge," kirjeldab Orm oma loomingut. "Meil on meeletu laar mustikaid, mis külmalt süües on ülihead."

Mustikaid tuleb natuke purustada. Art Prioris on mustikast kokkukeedetud essenss, kust on eraldatud vesi. Mustikad tuleb sellega läbi segada ja natuke sulada lasta.

Siis lisatakse tüümiani väiksed lehed ja samuti ise valmistatud tüümianiõli. Peale tuleb kõrvetatud valge šokolaad. "Kõrvetamisel kaob rasv ära, tuleb pähkline maitse," selgitab Orm asja mõtet

Kirss tordil on kohapeal valmiv jäätis, mida tehakse lämmastikuga. Lämmastikku valatakse jäätisepõhi – muna, koor ja piim. Piim on maitsestatud toortatraga.

Et klient suud ära ei külmetaks on laual on taimer, et teenindaja teaks 2-minutilist ooteaega jutuga sisustada.

Toimetaja: Mari Kartau



Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: