"Köögikultuur" sai liharoa valmistamisel innustust Motörheadi solistist ({{commentsTotal}})

Kulus vaid veerand tundi ja korralik veiseliha lõik viskikastmes koos roheliste ubadega jõudis taldrikule. Retsept on saanud inspiratsiooni rokijumalast endast, Motörheadi Lemmyst.

"Steigi valmistamine on üks lihtsamaid asju üldse, põhiline on hea tooraine," julgustas toidublogija Kärt Peterson liha valmistamist proovima. Kasulik on selleks omada ka tuttavat lihunikku, kellelt head steigitükki nõutada.

Retsept:

600-700 g lihaveise välisfileed või sisefileed või antrekooti
1 dl viskit
1 mugulsibul
2,5 dl köögiviljapuljonit
1 spl võid
2 spl Dijoni sinepit
1 spl õli
0,5 tl õunaäädikat
soola-pipart

Lõika lihatükk neljaks ühesuuruseks tükiks, kuivata ja lase soojened toatemperatuuril vähemalt üks tund. Maitsesta mõlemalt poolt soola ja musta pipraga. Aja pann kuumaks, lisa õli ja prae lihalõike mõlemalt küljelt 1-2 minutit. Lase praetud tükkidel 10 minutit katmata seista.

Samal ajal valmista kaste: lisa pannile hakitud sibul, lase paar minutit pruunistuda. Lisa viski ja süüta see pika tikuga. Ole hoiatatud leekide eest! Kui leegid kustuvad ja alkohol on põlenud, lisa puljong ja lase veidi keeda. Vispelda sisse sinep, või, äädikas, maitsesta soola-pipraga. Serveeri steik ja kaste näiteks praetud roheliste ubadega.

"Köögikultuur" pani retsepti järgi toidu valmistamise lihtsustamiseks kokku ka video, mis kirjeldab toidu valmimist detailsemalt:

Toimetaja: Kertu Loide



Eesti Laul
Mart Normet.

Mart Normet paneb tuleval hooajal Eesti Laulu ameti maha

Eesti laulu produtsent Mart Normet teatas saates "Hommik Anuga", et paneb oma ameti maha ja tänavune Eesti Laul ning Eurovisiooni lauluvõistlus jäävad tema jaoks viimasteks. Normet selgitas oma otsust sooviga anda iseendale ja ka Eesti Laulule võimalus arengus edasi liikuda.

elu
Taagepera lossist pärit vana lõikelaud

Lia Virkus kogub lõikelaudu

Kui möödunud nädalal tegi Lia Virkus "Ringvaate" palvel odavaid sööke, siis reporter Hannes Hermaküla avastas tal külas käies tohutu lõikelaudade kogu. Neid on tal üle saja.

ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: