"Terevisioon" tegi "Ringvaatele" väljakutse - maitsta marineeritud ploome
Nädal tagasi pani toidublogija Tuuli Mathisen "Terevisiooni" stuudios marinaadi õunad ja ploomid ning täna on aeg katsetuses osalenud vilju maitsta.
Ploomide marineerimiseks lasti neil kõigepealt üleöö soolas seista, et liigne niiskus eemaldada. Õuntele kallati peale kuum vesi soola ja suhkruga ning lisati mustsõstralehed.
Saatejuhid Urmas Vaino ja Katrin Viirpalu tegid nädala marinaadis seisnud õunte ja ploomide purgid küll lahti, kuid hoidiste lõhn ei meelitanud neid vilju maitsma.
"Kui ma ei usaldaks Tuulit, siis ma arvaks, et need on halvaks läinud," kommenteeris Viirpalu esimest kogemust õunu nuusutades. Saatejuhid olid nõus õunu siiski maitsema, kuid ploomide proovimine neil välja ei tulnud.
"Oleme ausad, me ei tea maitsmisest mitte midagi. Aga meil on kolleeg, kes on maitsmisele keskendunud, kes on suur maitsmisproff. Ma olen kuulnud, et kui tema juures on külalised ja muutub igavaks, siis maitstakse midagi," ütles Vaino. Nii pandigi purk "Ringvaate" stuudio poole teele, et Marko Reikop saaks õhtuses saates ise ploomid ära proovida.
Toimetaja: Kertu Loide