Marko Reikop maitses Eesti parima toiduaine auhinna kandidaate ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Foto: ERR

Juba 21. korraldab Toiduliit parima toiduaine võistlust ning mõned parimatest toiduainetest olid proovimiseks ka "Ringvaate" stuudios.

Klassikaline Põltsamaa sinep on saanud mahedamaitselisema versiooni, mis on samuti selle aasta parimate toiduainete seas välja toodud. "See on selline sinepimoos," iseloomustas saatejuht Marko Reikop toodet.

Parim magustoit on Vau jäätis ning parim valmistoit peedipüreesupp pudelis. Parima köögiviljatootena nimetati Põnni imikutoitu, mis on mõeldud lastele alates neljandast elukuust. Parim pagaritoode on kanepiseemnetega leib ning parim lihatoode Teriyaki marinaadis eelküpsetatud grillribid.

"Kõik midagi niisama ei esita, nad on ikka hoolega läbi mõelnud, mida esitatakse," tõdes Toiduliidu projektijuht Kadri Tiitso. "Nad on kõik väärt konkursil osalema ja ka väärt seda tiitlit," ütles ta. See tähendab, et ükski toode pole saavutanud võitu vaid ühe inimese maitse põhjal.

Tiitso soovitas kõigile eestlastele proovida iga päev vähemalt ühte Eesti toodet, mida nad varem proovinud ei ole.

Kuldmärkide saajad kuulutatakse valitud toodete seast välja 29. aprillil, mil valitakse toodete seast välja ka Eesti parim toiduaine 2015.

Toimetaja: Kertu Loide

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: