Tallinna teeninduskoolis võtsid mõõtu kokad ja kelnerid
Tallinna teeninduskoolis võtsid täna mõõtu nii kokad, kelnerid kui ka toateenindajad. Kokkamiseks kasutati Eesti eelmise aasta parimaid toiduaineid.
Tühja kõhuga täna Tallinna teeninduskooli mõtet minna polnud, vahendas "Aktuaalne kaamera".
Kokandusvõistlus Kuldne Kulp selgitas välja parima koka. Pearoog tuli valmistada pardirinnafileest ja mustsõstraketšupist. Magustoiduks aga kasutati Kreeka jogurtit ning külmkuivatatud maasikaid.
"Tavaliselt on selleks raskuseks alati ajaplaneerimine, sest aeg hakkab võistlusel voolama hoopis teistmoodi kui harjutades. Ja tihtipeale juhtuvad sellised asjad, mis harjutades kunagi ei juhtu," lausus Tallinna teeninduskooli majutuse-toitlustuse õpetaja Anne Mäe.
Kuldne Kulp polnud aga ainus kokavõistlus, mis täna teeninduskoolis aset leidis. Lisaks võistlesid kulbikuningad ka kokkade seitsmevõistluses. Kuigi noored kokad just kuuli ei tõuganud, tuli neil siiski ületada mitmeid tõkkeid, sest aeg tiksus halastamatult kuklas.
"Täna on meil menüüs hakkšnitsel praekartuliga ja magustoiduks pannkook õuna ja jõhvikamoosi lisandiga," kommenteeris võistlusel osalenud Jaan. Ta selgitas, et ülesanded on ära jaotatud. "Üks inimene korraga majandab ja ülejäänud hoiavad pöialt niikaua," selgitas Jaan.
Lisaks söögitegemisele võeti täna Tallinna teeninduskoolis mõõtu ka salvrätikute voltimises, voodi tegemises ning ka veini valamises.
Toimetaja: Liis Velsker