"Ringvaade" uuris, mida teeb restoranide taimevarustaja ({{contentCtrl.commentsTotal}})

"Ringvaade" käis restoranide taimevarustajaga koos metsas, et teada saada, mida see amet endast kujutab.

"Minu roll on tutvustada taimi köögile ja kokkadele, viin neile proovipartiisid, räägin, kuidas ma ise seda kasutan ja mõnikord proovime koos läbi teha need asjad. Siis saavad nad ise edasi arendada, et kuidas see nende menüüga sobib ja vastavalt sellele mina siis korjan ja viin neile," ütles restoranide taimevarustaja Kristi Lehtla, kes teab looduses kasvavatest taimedest ja nende omadustest nii palju, et nõustab ka Eesti tipprestoranide kokkasid.

Aprill ja mai on tema sõnul kõige intensiivsemad kuud. Sel kevadel olid tema sõnul väga populaarsed põdrakanepi võrsed, nõges, naat. "Need esimesed võrsed, neid on palju, aga ta tegelikult võtab päris korraliku aja," rääkis Kristi Lehtla, kelle sõnul ühe kaubakoguse kokkusaamiseks kulub terve tööpäev.

Toimetaja: Mariell Raisma

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: