Eestil õnnestus pääseda kokkade olümpia finaali ({{commentsTotal}})

Eesti kokad
Eesti kokad Autor/allikas: Pressimaterjalid

Hetkl tagasi kuulutati Stockholmis välja kokkade olümpiaks nimetatud Bocuse d’Or Euroopa eelvooru esikolmik ja finalistid. Eestit esindanud restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi tugev võistlustulemus kindlustas Eestile koha finaalis, mis toimub 2015. aasta jaanuaris Lyonis, Prantsusmaal.

Haljukov saavutas kahekümne osaleja seas kaheksanda kohta, mis tagas Eestile 12 parima sekka pääsu ning avas ukse finaalvõistlusele. Võidukolmiku moodustasid Rootsi (kuld), Taani (hõbe) ja Norra (pronks). Konkurentsist pudenesid ja Eesti seljataha jäid mitmed vanad ning tuntud gastronoomiamaad nagu Itaalia ja Hispaania.

Rahvusvahelises žüriis Eestit esindanud Dimitri Demjanovi sõnul eristus meie töö naturaalsuse ja selgete maitsete poolest. "Eestit peeti juba esimese võistluspäeva järel esikolmikusse kuuluvaks. Meie edu tagas läbimõeldud kontseptsioon, kandidaadi pühendumine treeningutele ja sooritusele, aga ka töö visuaalne lahendus, mis sündis koostöös Eesti Kunstiakadeemia kunstnike ja Iir Hermeliiniga," lisas Demjanov.

Dmitri Haljukov hinnangul oli võistlus siiski palju pingelisem kui ta oli ette kujutanud. “Bocuse d’Orile pääsemine on olnud minu unistus juba mitu aastat. Nüüd olen finaalis sees ja tunne on täiesti kirjeldamatu,“ jagas Haljukov muljeid. “Minu seljatagust on kindlustanud ning mind on toetanud ja innustanud suur tiim, kelleta selline grandioosne ettevõtmine ei oleks võimalik. Eelkõige soovin esile tõsta treenereid, Emmanuel Wille’i ja Jonas Lundgreni,” märkis kandidaat. “Nüüd tuleb veel kõvasti tööd teha, et Lyonis väärikalt esineda. Ma olen väga, väga õnnelik,” sõnas Haljukov.

Parima kalaroa preemia sai Prantsusmaa, parima lihakandiku vääriliseks hinnati Soome, abikoka eripreemia pälvis Venemaa. 2016. aasta Bocuse d’Or Euroopa vooru korraldusõiguse sai Ungari.

Toimetaja: Rutt Ernits



ERR kasutab oma veebilehtedel http küpsiseid. Kasutame küpsiseid, et meelde jätta kasutajate eelistused meie sisu lehitsemisel ning kohandada ERRi veebilehti kasutaja huvidele vastavaks. Kolmandad osapooled, nagu sotsiaalmeedia veebilehed, võivad samuti lisada küpsiseid kasutaja brauserisse, kui meie lehtedele on manustatud sisu otse sotsiaalmeediast. Kui jätkate ilma oma lehitsemise seadeid muutmata, tähendab see, et nõustute kõikide ERRi internetilehekülgede küpsiste seadetega.
Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: