Marko Reikop hindas uusi kodumaiseid õllesid ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Foto: ERR

Kodumaiseid väikeõlletootjaid tuleb üha juurde ning saatejuht Marko Reikop testis koos õllesommeljee Kristjan Päeskega, kuidas uued märjukesed maitsevad.

Päeske kinnitas, et õllemaailm läheb üha peenemaks ning seetõttu serveeris ta õlut lausa veiniklaasist. "Kõik on valikutes kinni, kuidas keegi eelistab, aga maailma trend liigub selles suunas," rääkis ta ETV saates "Ringvaade".

Mees rõhutas, et õlled on nautimiseks nagu hea vein ja ta lisas, et tegelikult võiks iga õllesõber ise kodus kvaliteetset õlut teha. "Enamus õllemeistritest on pikka aega olnud entusiastid ja kodus kõvasti õlut teinud," rääkis ta, kuidas väikeõlletootjad turule jõuavad.

Kuidas üks käsitöö õlu valmib ja mis sellise väikese õlletehase ülesseadmine maksab, käis reporter Jüri Muttika uurimas Põhjala pruulikojas, kus jagab soovitusi kurikuulsa õlletootja Brew Dogi asutaja. "Meil olid sarnased ideed, mis õllesid me luua tahame," selgitas Chris Pilkington, kuidas ta Eesti pruulikotta sattus.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: