"Ringvaade" tutvustas ülikallist, õllega toidetud veise liha
Marko Reikop proovis täna "Ringvaate" otsesaates ülikallist wagyu liha, mille üheks eripäraks on see, et veistele joodetakse õlut ja tehakse massaaži.
Restoran Noa kokk Tõnis Siiguri sõnul süüakse nädala jooksul Eestis umbes kolm kilo sellist liha.
"Tema elu on siis selline, et kuni 18. elukuuni ta elab rahulikku rohuveise elu, käib ringi, nii nagu üks maheveis on. 19. elukuust alates hakatakse teda siis toitma juba teravilja ehk jõusöödaga, hakatakse masseerima ja õlut - Jaapanis saket - sisse jootma," kirjeldas Siigur kalli lihaveise elu.
"Kindlasti nad purju jäävad esimestel päevadel," arvas Siigur ning lisas, et alkoholi on vaja liha pehmemaks muutmiseks.
Taolise liha kilohind võib ulatuda suisa kuni tuhande euroni. Kalliks muudab selle just õlu, teravili ja massaaž.
"See on nagu väga rasvane veiseliha, mis on väga rasvane," kirjeldas Reikop pärast liha proovimist. Õlle maitset tema sõnul tunda pole ning mingit märgatavat vahet tavalise lihaga ta ei tunne.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja