Täna valiti Eesti parimad toiduained
Täna selgusid toidukonkursi „Eesti Parim Toiduaine" võitjad.
Toidukonkursi „Eesti Parim Toiduaine" parimaks piimatooteks valiti Farmi Kreeka jogurtite sari. Parima pagaritoote tunnustus läks Fazeri Fresh Puuviljaleivakesele ning parimaks kondiitritooteks valiti Kalevi Finest martsipanikompvekid.
Köögiviljatoodete kategoorias võidutses Põltsamaa Kodune marineeritud kurk küüslaugu ja mustsõstralehtedega ning parimaks kastmeks valiti Põltsamaa Felixi küüslaugukaste. Valmistoitude kategoorias teenis kõrgeimad punktid aga Põltsamaa Kodune praekapsas Põltsamaa Kuldsega.
Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul oli põhikonkurss äärmiselt tasavägine. Tootjad tegelevad süsteemselt tootearendusega ning parima otsing muutub üha raskemaks. Meditsiinidoktor Mihkel Zilmeri sõnul on tooted väga targalt läbi mõeldud, komponendid on mitmekülgsed, tervislikud ja kõrge kvaliteediga.
Toimetaja: Rutt Ernits