Pädaste restorani meeskonnas alustab tööd Taani tippkokk Yves Le Lay ({{contentCtrl.commentsTotal}})

Yves Le Lay
Yves Le Lay Autor/allikas: Pädaste mõis

Alates 1. oktoobrist annab Peeter Pihel Põhjala Saarte Köögi otsingute teatepulga üle Yves Le Lay'le, kellest saab Pädaste Mõisa uus peakokk restoranides Alexander ja Neh.

Sujuv üleminek oli pikalt planeeritud ja õnnestus tänu restorani pühendunud köögi- ning teenindusmeeskonnale, teatas Pädaste mõis.

Yves on üles kasvanud Taanis Seelandil, linnas nimega Hillerød üsnagi multikultuurses peres - tema isa on prantslane ja ema taanlane. Toit on Yves´i elus mänginud olulist rolli terve elu, juba varases nooruses oli tal eriline huvi gastronoomia vastu.

Kogu oma karjääri jooksul on Yves töötanud mitmes ikooniks saanud restoranis Taanis, Šveitsis ja Norras. Seni juhtis Yves vägesid Moskva ühe kuumema restorani Strelka köögis, kuid nüüd pöördub ta tagasi oma kulinaarsete juurte juurde.

Peeter Pihel teatas Pädaste restoranist lahkumisest selle kuu alguses. Olles mänginud keskset rolli Põhjala Saarte Köögi enam kui kümne aastases edukas arendamises nii Pädaste Alexander restoranis kui Tallinna restoranis Neh, otsustas Pihel, et just nüüd on sobiv hetk kolida koos perega välismaale ennast täiendama. Pihel avardab oma kulinaarset horisonti ja omandab täiendavaid kogemusi sous-chefina ühes Euroopa tipprestoranis.

Toimetaja: Rutt Ernits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: