Tiktokis lööb laineid Eestis tuntud kurgisalati aasiapärane versioon
Suve algul sai populaarses sotsiaalmeediakeskkonnas Tiktok üle ilma kuulsaks noormees, kes valmistas kurgisalati, mis on Eestis juba aastakümneid tuttav, kuid tegi seda aasiapäraste maitseainetega. "Terevisiooni" stuudios meisterdas mõlemad salativersioonid toidublogija Kristi Rebane.
"Tiktokis populaarsust koguv kurgisalat on päris sarnane kõikide eestlaste poolt armastatud klopitud kurgisalatile. Meeletult lihtne teha, lõikad kurgid kaussi või kaanega karpi viiludeks, paned kõik maitseained juurde, kaane peale, loksutad läbi ja sööd kohe või jätad mõneks tunniks külmkappi maitsestuma," ütles toidublogija Kristi Rebane.
Rebase sõnul paneb tema salatisse alati midagi soolast, midagi haput ja natuke midagi magusat.
Eesti versiooni kurgisalatile lisas Rebane soola, õunaäädikat, natuke suhkrut, küüslauku ja tilli. "Lisame veel ka rapsiõli või oliiviõli ja ka päevalilleseemneid kui tahta krõmpsukamat salatit, natuke rohelist sibulat ja natuke küüslauku."
Tiktokis populaarsust kogunud kurgisalatile on vaja lisada ka sojakastet ja kalakastet. "Selle salati magusus tuleb ka suhkrust. Juurde veel seesamiõli ja riisiäädikat."
Ühe pika kurgi peale lisas Rebane aasiapärase kurgisalati valmistamisel lusikatäie või veidi rohkem sojakastet, sortsu kalakastet, teelusikatäie riisiäädikat, lusikatäie seesamiõli või ükskõik millist mahedamaitselist õli, kaks lusikatäit seesamiseemneid, lusikatäie suhkrut ja natuke rohelist sibulat. "See kõik tuleb läbi loksutada ja valmis ta ongi," ütles Rebane.
Kurgisalati versioone on väga palju. "Noormees, kes selle salatiga Tiktokis suve alguses kuulsaks sai, siis ta sellest ajast peale peaaegu iga päev postitab mõne uue kurgisalati retsepti. Üks päris populaarne variant oli selline, kuhu ta pani toorjuustu ja natuke kas suitsu- või soolalõhet, mis passib väga hästi isegi võileivakatteks," lisas Rebane.
Toimetaja: Annika Remmel
Allikas: "Terevisioon", intervjueeris Liisu Lass