X

Laadi alla uus Eesti Raadio äpp, kust leiad kõik ERRi raadiojaamad, suure muusikavaliku ja podcastid.

Toidublogija: maitsva vastlakukli saladus on või ja tervislikum jahu

Foto: ERR

Toidublogija Paula Särekanno ütles "Terevisioonis", et maitsva ja tervisliku vastlakukli saab speltajahust tehtud taignast, kuhu on lisatud võid ning kreemist, kus vahukoor on segatud kohupiima või kodujuustuga.

"Minu vastlakukli hooaeg algas eile," ütles toidublogija Paula Särekanno. "Mulle meeldib väga, kui kuklis on kardemoni ja kui sai on natuke tummisem, mitte lihtsalt pehme valge svamm. Mina kasutan kuklitaignas 375 grammi valget speltajahu ja 75 grammi täisteraspeltajahu. Kui tahta kuklit natuke tervislikumaks teha, siis võiks teada, et kõik jahud peale tavalise nisujahu käituvad natuke teistmoodi. Veel soovitan saiataina kergituste vahepeal korraks külmkappi panna."

Kuklitaigna juures on oluline roll võil. "Olen seda retsepti neli aastat paika loksutanud ja igal aastal lisan natuke rohkem võid," ütles Särekanno.

Kukleid saab teha ka toortatrajahuga. Samuti saab kukli natuke tervislikumaks, kui panna pool kogusest vahukoort ja pool tervislikumat alternatiivi, näiteks kohupiima või kodujuustu.

"Sisuks segasin vahukoore koos teralise kohupiimaga. Kohupiima blenderdasin enne vahukoorega segamist martsipaniga. See annab mõnusa tekstuuri," õpetas Särekanno. "Magustajaks kasutan kookospalmisuhkrut, agaavisiirupit või steviat."

Kuklist võiks sisu natuke välja uuristada, et teha moosile ruumi. "Moos võiks ka sees olla. Murakamoosiga saab väga häid kukleid," ütles Särekanno. "Peale raputada kardemoni, šokolaadi, mandlilaaste või pudistada saia- või pähklipuru."

Kui me juba sööme vastlakuklit, siis võiks see ikkagi olla mõnusalt hea, sõnas Särekanno.

Toimetaja: Annika Remmel

Allikas: "Terevisioon", intervjueeris Liisu Lass

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: