Toiduteadlane: malts on väga väärtuslik toiduaine
Toiduteadlased Signe ja Kaarel Adamberg demonstreerisid "Ringvaates", kuidas maitsvat maltsapirukat küpsetada.
"Iga uus on ju ammuunustatud vana, et ega me päris ise seda välja ei mõelnud," muigas Signe, rääkides maltsapiruka retseptist. "Malts on olnud tuhandeid aastaid tagasi isegi kultuurtaim."
Kaarel kinnitas, et maltsa võib salatina, ilma küpsetamata süüa ning lisas, et ka maltsa seemned on söödavad. "Malts on väga väärtuslik toiduaine, seemned on valgurikkad, nii nagu tšiili hanemaltsal ehk kinoal." Maltsa maitset võrdles Kaarel spinatiga.
Kuigi malts kasvab igal pool, tuletas Signe meelde, et söögiks tuleks seda korjata siiski maapiirkondadest.
Retsept
Põhi
50 g võid
200 g täisterajahu (spelta, nisu vm)
2 spl vett
½ tl soola
Täidis
100 g noori maltsalehti
3 muna
1 klaas piima
50 g riivitud juustu
1/2 tl soola
Maltsapiruka valmistamismeetodi leiad "Ringvaate" sotsiaalmeedialehelt.
Toimetaja: Maiken Tiits
Allikas: "Ringvaade"