Kalamaja muuseumi kokanduskohtumiste sari "Kalamaja maitsed" alustab taas
Kalamaja muuseumis jätkub kevadel alanud sari "Kalamaja maitsed", mille raames valmistavad huvilised praeguste ja kunagiste kohalike elanike juhendamisel muuseumi koduses köögis maitsvaid roogi aegumatute retseptide järgi ning üheskoos lastakse oma kätetööl ka hea maitsta.
Kalamaja muuseumi sügishooaja esimene kokandusõhtu juhendaja on Kalamajas elav tekstiili- ja toidukunstnik, Eesti peakokkade ühenduse juhatuse liige Maru Metspalu, kellega koos võetakse fookusesse kodumaised õunad.
Seekordsete roogade aluseks on õunad, mida leidub ohtralt ka Kalamaja hoovides. Menüüs on kreemine supp heledate juurikatega, kook kaneeli, kardemoni ja martsipaniga ning üllatusroog, mis selgub kohapeal. Sündmus toimub 13. oktoobril algusega kell 18.
Üritustesarja "Kalamaja maitsed" tulevased kohtumised
17. november kell 18
Külla tulevad põline Kalamaja elanik Anneliis Tõldsepp ja tema pinginaaber Aita Raud, kelle juhendamisel valmistavad osalejad ajatu külmlaua, kust ei puudu ka täidetud munad, rosolje ja hapupiimakeeks.
8. detsember kell 18.00
Endise Kalamaja elaniku Jelena Rootamm-Valteriga testitakse erinevatest ajastustest pärit piparkoogivorme ja ehitatakse piparkoogimaja.
Toimetaja: Maiken Tiits