Suvemaitsed: valmista Tuuli Mathiseni retsepti järgi kukeseenesuppi

Kokaraamatute autor ja toidublogija Tuuli Mathisen jagas "Vikerhommikus" suvist kukeseene-sulajuustusupi retsepti.

Seentest on Mathiseni sõnul pea lõputult võimalusi midagi maitsvat valmistada. "Alates salatitest; erinevad hoidised, kus on marineeritud, hapendatud, soolatud, õlimarinaadi pandud; igasugused kastmed, risotod ja pastad, lisaks erinevad vormiroad ja omletid. Võibki loetlema jääda," rääkis Mathisen.

Kukeseenesupp

700-800dl köögiviljapuljongit
500g kukeseeni
30g võid
1 sibul
1 küüslauk
3-4 kartulit
2 porgandit
200g sula- või toorjuustu
soola-pipart
tilli

Esmalt sulata poti põhjas või ja hauta selles tükeldatud sibul-küüslauk. Lisa porgandid, kukeseened ja puljong. Kui kõik on keema tõusnud, võib panna kartulid. Pärast kartulite pehmeks keemist lisa sulajuust ning maitsesta supp.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: