Suvemaitsed: valmista Tuuli Mathiseni retsepti järgi kukeseenesuppi
Kokaraamatute autor ja toidublogija Tuuli Mathisen jagas "Vikerhommikus" suvist kukeseene-sulajuustusupi retsepti.
Seentest on Mathiseni sõnul pea lõputult võimalusi midagi maitsvat valmistada. "Alates salatitest; erinevad hoidised, kus on marineeritud, hapendatud, soolatud, õlimarinaadi pandud; igasugused kastmed, risotod ja pastad, lisaks erinevad vormiroad ja omletid. Võibki loetlema jääda," rääkis Mathisen.
Kukeseenesupp
700-800dl köögiviljapuljongit
500g kukeseeni
30g võid
1 sibul
1 küüslauk
3-4 kartulit
2 porgandit
200g sula- või toorjuustu
soola-pipart
tilli
Esmalt sulata poti põhjas või ja hauta selles tükeldatud sibul-küüslauk. Lisa porgandid, kukeseened ja puljong. Kui kõik on keema tõusnud, võib panna kartulid. Pärast kartulite pehmeks keemist lisa sulajuust ning maitsesta supp.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja