Uus saade "Maitse järgi" suundub mööda Eestit toiduelamuste otsinguile
Kolmapäeval alustab ETV-s uus saade "Maitse järgi", mis suundub mööda Eestit otsima toiduelamusi.
Koos vaatajaga minnakse kulinaarsele rännakule läbi ajaruumi ja inimeste. Üles otsitakse maitsenaudinguid pakkuvad paigad Loode-Eestis ning tutvutakse sealsete inimestega. Uuritakse, kuidas on eriilmelised paigad Eestimaale sündinud ning juttu tuleb kohaliku tooraine kasvatamisest ja kasutamisest.
Loomulikult ei puudu saatest ka kodumaise, üllatava ja maitsva toidu valmistamine.
Sarja esimeses episoodis satub saatejuht Kaidor Kahar Kloogaranna kõrgete mändide alla (salajase retsepti järgi) kala suitsutama, Keila linna militaarset õlut pruulima ja Liikva külas asuvasse toidukotta vorsti tegema. Heast ja paremast valmib Lahepere villas tõeline maitsete sümfoonia. Viimane sai hiljuti ka Michelin Guide'i suurepärase tunnustuse.
Teises episoodis suundutakse farmi, kus elavad tõeliselt õnnelikud lehmad. Seejärel uudistatakse, mis on tudrataim ja kuidas sellest õli pressitakse. Sel korral pannakse saatejuht Kaidor ka juustu valmistama. Erinevais paigus kokku kogutud maitsvad ampsud võtab Kaidor kaasa kohaliku kuulsa juutuuberi Arvo Kassini juurde, kes nendest suus sulavad juusturõngad küpsetab. Kokkamise juurde saab aga juttu ajada ning isegi lauluhäälel lastakse kõlada.
Kolmandas osas jõutakse metsatallu, kus saatemeeskonnal on võimalus mesilasi sööta ja mett pakendada. Seejärel proovitakse ära siidri valmistamine ning jälgitakse kanade, vuttide ja partide kasvatamist. Saate lõpus valmib roog, mis saatejuhi lapsepõlvemaitseid kannab.
Saatejuht ja produtsent Kaidor Kahar, režissöör Tarvo Tammeoks, toimetaja Helen Saluveer.
"Maitse järgi" on ETV eetris kolmapäeviti kell 20.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja