"Suus sulav Eesti" võttis koos Katrin Pautsiga ette Muhumaa maitsed

Laupäeval käis "Suus sulav Eesti" Muhumaal külas kirjanik Katrin Pautsil, et võtta ette tänapäevased Muhumaa maitsed.

Muhumaa traditsiooniline roog on hapurokk, mida kirjanik Katrin Pauts oma "Minu Muhumaa" raamatus mitte just kõige soojemate sõnadega meenutab. Angelica võttis eesmärgiks pakkuda Katrinile tänapäevaseid Muhumaa maitseid, mida väikesel saarel leidub küllaga. Samuti valmis saates Katrin Pautsi lapsepõlvelemmik karamellikissell, rahvapärase nimega kaameli tatt.

Retseptid:

KARAMELLIKISSELL ehk kaameli tatt

1 klaas suhkrut

½ klaasi vett

4 klaasi piima

1 spl vanillisuhkrut

2 spl tärklist

Pool suhkru kogusest pruunista keedunõus helepruuniks, lisa keev vesi ja keeda, kuni karamell sulab.

Lisa kuum piim, ülejäänud suhkur ja külma veega segatud tärklis.

Kuumuta keemiseni, tõsta kissell kausikestesse ning lase jahtuda.

Serveeri hapuka moosiga.

LAMBAMAKSAPASTEET

500 g lambamaksa

1 mugulsibul

1–2 küüslauguküünt

paar porgandit

paar oksa tüümianit

2 spl võid

1 klaas 355 rõõska koort

2 spl brändit või rummi

pisut riivitud muskaatpähklit

soola

purustatud musta pipart

Koori köögiviljad ja prae kergelt võis, lisa kuubikuteks lõigatud lambamaks ning prae läbi.

Maitsesta soola ja pipraga.

Lisa rõõsk koor, tüümian ning kuumuta kuni maks on küps ja vedelik paksenenud.

Purusta maks sauseguri abil kreemjaks massiks ja suru seejärel läbi sõela.

Maitsesta pasteet riivitud muskaatpähkli ja brändiga ning klopi veidi vahtu.

Pane pasteet purki ja lase jahtuda.

Toimetaja: Merit Maarits

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: