Vaata enne tele-eetrit: "Suus sulav Eesti" läheb külla Aapo Ilvesele
Saatesarja "Suus sulav Eesti" on uuel hooajal võimalik ERR-i veebis vaadata juba enne tele-eetrit.
Meie maitse-eelistused pärinevad sageli lapseeast ja "Suus sulav Eesti" otsib sel hooajal eestlaste lapsepõlvemaitseid. Selles saates viib tee Lämmijärve äärde ja Räpinasse.
Saatejuht Angelica Udeküll läheb külla kirjamees Aapo Ilvesele ja valmistab tema lapsepõlvelemmikut frikadellisuppi. Loomulikult uudistab Angelica ka kohalikke väiketootjate tegemisi ja suitsulatika saamiseks põrutab kalapaadiga otsejoones järvele.
Frikadellisupp
Frikadellid:
500 g hakkliha
1 muna
1 hakitud mugulsibul
Purustatud musta pipart
Soola
Supile:
3 porgandit
100 g juursellerit
1 jupp porru valget osa
2 liiter puljongit
3-4 kartulit
2 spl õli
Soola
Pipart
Loorberilehte
Koori porgandid ja lõika seibideks. Haki porru ribadeks ja juurseller kuubikuteks. Kuumuta köögiviljad supipoti põhjas õlis mõne minuti, lisa puljong ning keeda kuni köögivili on poolpehme. Seejärel lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid.
Sega hakkliha muna ja maitseainetega ning klopi massi , et see muutuks tihkemaks. Vormi teelusika abil või kätega väiksed frikadellid ning keeda neid soolaga maitsestatud vees mõned minutid. Lisa frikadellid supile.
Serveeri suppi hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
"Suus sulav Eesti" on ETV eetris laupäeva õhtul kell 20.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja