"Terevisioonis" valmis jõuluglögi
"Terevisiooni" stuudio täitus juba varahommikul jõululõhnadega, sest otse-eetris valmis jõuluglögi.
Toidublogija Kristi Rebane valmistas "Terevisioonis" nii kuldset kui ka klassikalist punast glögi, mis valmisid õuna- ja jõhvikamahla baasil. Rebase lemmikmahl, millest jõulujooki valmistada, on kodune õunamahl, ent tegelikult sobib selleks ükskõik milline marjamahl.
"Kui sügisel on värske õunamahl pudeliga jääkappi pandud ja sellest tahetakse glögi teha, siis ei tohiks mahla päris keema lasta, sest kõik head vitamiinid on seal veel alles," rääkis Rebane. Sügisesest õunamahla oleks hea kuumutada 15-20 minutit, pastöriseeritud ja poemahlad võib julgelt ka keema lasta.
Isegi viinamarjamahlaga saab Rebase sõnul hea glögi, et see aga liialt vänge ja magus ei tuleks, soovitab blogija juurde lisada vett või õunamahla. Maitsva glögi saab ka poes müüdavatest granaatõunajookidest.
Õunamahlaga kuldse glögi sisse pani Rebane maitseks ingverit, tähtaniisi ja paar kaneelipulka. Punase glögi jaoks kasutas naine nii õuna- kui ka jõhvikamahla, lisaks poetas ta potti apelsini, kardemoni ja nelki.
"Juurde võib panna ka näiteks mandlilaaste ja lisada vürtse. Kõiki vürtse võib kasutada, mis piparkoogitaignassegi sobivad. Ka must terapipar annab mõnusa krehvtise meki juurde," rääkis Rebane.
Kui glögi valmis ja tassi valatud, võib sellele lisada pähkleid, rosinaid, jõhvikaid ja muid marju, mis kodus olemas. Kes vürtsikat armastab, sellel soovitab Rebane lisada ka ingverisiirupit.
Toimetaja: Karoliina Tammel
Allikas: "Terevisioon"