Eksperimentaalne "Restoran 0" püüab avada toidukohta nulleelarve ja -jalajäljega

Septembris jõuab ETV eetrisse eksperimentaalne saatesari "Restoran 0", mis on unikaalne pilguheit kolme mehe hullumeelsele unistusele ehitada ühe nädalaga valmis restoran.

Põhjaka peakokad Ott Tomik ja Märt Metsallik koos disainer Hannes Praksiga asuvad Viljandi endisesse pesumajja looma toidukohta, proovides teha seda null-suuruse eelarve, meeletu taaskasutamise ja üliväikese rohelise jalajäljega. Loomulikult tehakse iga päev süüa, kõikvõimalikul moel.

"Restoran 0" püüab isutekitava toidutegemise ja nutika ehitamise kõrval mõtestada seda, kuidas maailmas jätkusuutlikult ja rahulikult elada ajal, mil ökokatastroof parajasti pärale on jõudmas. Teisalt on tegu dokumentaalsaatega põnevast inimkooslusest, kes väheste öötundidega nädalal esialgu võimatuna näiva ülesandega hakkama püüavad saada.

Kokkade ja disaineri kõrval tegelevad nutikate lahenduste leidmisega mitmed andekad metallikunstnikud, sepad ja paljud teised. Idee autorid on Eero Reinu, Mikk Jürjens, Ott Tomik ja Märt Metsallik. Režissöör Mikk Jürjens, operaatorid Ants Tammik ja Simmo Saska, helirežissöör Arian Levin.

"Restoran 0" on ETV eetris alates septembrikuust.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: