Retsept | Proovi valmistada Rachel Khoo kookosekoonuseid šokolaadi ja marjadega

Rachel Khoo valmistab oma Rootsi maitsete otsingul grillitud homaari, kookosekoonuseid šokolaadi ja marjadega ning graavilõhet marineeritud kurkidega.
ŠOKOLAADI-KOOKOSEKOONUSED MARJADEGA
Ettevalmistus: 20 minutit
Valmistus: 30--35 minutit
Kogus: 20 tk
Tavaliselt valmistatakse neid maiustusi lihtsalt kookoshelvestest, aga sellesse retsepti on lisatud ka seesamiseemned ja purustatud mandlid. Marjad lisavad mõnusat mahlasust, nende hapukas maitse on šokolaadi magususele heaks vastukaaluks ja muudavad koogikesed ilusaks.
KOOSTISOSAD
100 g peeneteralist kristallsuhkrut
0,5 tl peent meresoola
1 sidruni riivitud koor
120 g võid
200 g kookoshelbeid
150 g seesamiseemneid
50 g purustatud mandleid
3 keskmise suurusega muna
350 g valget šokolaadi
125 g pohli või punaseid sõstraid
VALMISTAMINE
1. Eelkuumutage ahi turboventilatsioonirežiimil 200 °C või valige gaasipliidil 6. jaotur.
2. Sulatage keskmiselt kuumaks aetud kastrulis suhkur, sool, riivitud sidrunikoor ja või. Pange kõrvale. Valage kookoshelbed küpsetuspaberiga vooderdatud suurele ahjupannile ja pange viieks minutiks ahju, kuni kookoshelbed on õrnalt kuldsed.
3. Segage aeg-ajalt. Kui need on valmis, kallake röstitud kookoshelbed koos seesamiseemnete ja purustatud mandlitega suurde kaussi.
4. Segage, valage juurde sulatatud või ja segage veel kord. Lisage munad ja segage kõik korralikult läbi. Laske natuke jahtuda. Vooderdage ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõstke ahjuplaanidel 20 pisikest koonust (u 4 cm kõrgused ja 5 cm läbimõõduga).
5. Pange 20-25 minutiks ahju küpsema, kuni koonusetipud on kergelt kuldseks tõmbunud ja põhjad näpuga katsudes tahedad.
6. Võtke koonused ahjust ja pange metallrestile jahtuma. Sulatage samal ajal šokolaad - pange šokolaaditükid väikesesse kuumakindlasse kaussi ja asetage see kuumaveenõusse nii, et kausi põhi kuuma vette ei ulatuks. Laske šokolaadil sulada, seda aeg-ajalt segades. Kastke kookosekoonused otsapidi sulašokolaadi ja kaunistage igaüks 3-4 marjaga.
7. Kaste koonused šokolaadi, kui nad on veel soojad, siis imendub see paremini. Valge šokolaadi või asendada tumedaga või ka üldse ära jätta, kui soovite lihtsamalt läbi ajada.
8. Õhukindlas anumas säilivad kookosekoonused mitu päeva.
Retsept pärineb Rachel Khoo raamatust "The Little Swedish Kitchen".
"Rachel Khoo. Minu Rootsi köök" on nähtav ETV2-s.
Toimetaja: Kerttu Kaldoja