Retsept | Valmista Rachel Khoo hautatud spinatimune

Rachel Khoo e5
Rachel Khoo e5

Rootsis maitseelamusi otsiva Rachel Khoo viiendas saate õpetab kokk tegema mõnusalt krõbedaid oapallikesi puravikega, hautatud spinatimune ja suus sulavaid kaeraküpsiseid šokolaadiga.

HAUTATUD SPINATIMUNAD

Ettevalmistus: 10 minutit
Valmistamine: 20-25 minutit
Kogus: neljale  

KOOSTISOSAD

500 g külmutatud spinatit
1 sibul, kooritult ja peeneks hakitult
võid
150 ml 12% rasvasisaldusega rõõska koort
150 ml piima
1 muskaatpähkel
0,5 tl valget pipart
meresoola
4 muna

LISANDIKS

1 väike värske tšillikaun, seemnetest puhastatult ja peeneks hakitult
1 väike punane sibul, kooritult ja peeneks hakitult
1 spl valge veini äädikat
Näpuotsaga peent meresoola
Veidi suhkrut
Punt värsket tilli, jämedalt hakitult
Punt värsket murulauku, jämedalt hakitult  

VALMISTAMINE

1. Kõigepealt valmistage lisand. Pange hakitud tšilli ja sibul klaas- või keraamilisse kaussi ning lisage äädikat, 2 spl vett, soola ja suhkrut.

2. Pange spinat ja sibul koos võiga pannile. Laske kaane all 5 minutit madalal kuumusel haududa. Võtke kaas pealt, segage ja laske veel 5-10 minutit kaududa, kuni üleliigne vesi on aurustunud.  

3. Lisage koort, piima, tublisti riivitud muskaatpähklit ja valget pipart. Hautage aeg-ajalt segades veel 5 minutit.

4. Maitske ja lisage soovi korral veel maitseaineid.

5. Tehke munade jaoks neli süvendit. Lööge munad spinatisegusse ja laske kaane all küpseda 5 minutit või seni, kuni munavalged on kalgendunud.

6. Enne serveerimist kaunistage tšilli-sibulalisand hakitud tilli ja murulauguga. Puistake maitserohelist ka spinati-munaroale ja tõstke koos lisandiga taldrikutele. Traditsioonilises retseptis paksendatakse segu nisujahuga. Kui aga hautamisaega pikendada ja lasta veel kauem aurustada, pole selleks tarvidust. Soovi korral võite piima sisse supilusikatäie jahu kloppida, enne kui selle spinatile lisate.

Retsept pärineb Rachel Khoo raamatust "The Little Swedish Kitchen".  

"Rachel Khoo. Minu Rootsi köök" on ETV2 eetris kahe nädala vältel E, T, N ja R kell 19.30.

Toimetaja: Kerttu Kaldoja

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: