Retsept | Valmista Rachel Khoo muskaatkõrvitsavahvleid

ETV2 eetris olevas kokasaates käib Rachel Khoo sel korral lehtkapsakasvanduses ja suures tomatikasvuhoones värsket toidukraami hankimas. Kodus küpsetab ta muskaatkõrvitsavahvleid ja valmistab tomatisalatit krõbeda peekoniga.
MUSKAATKÕRVITSAVAHVLITE RETSEPT
Ettevalmistus: 35 minutit
Valmistamine: 30 minutit
Kogus: Kaheksa vahvlit
Muskaatkõrvitsat Rootsi vahvliretseptides tavaliselt küll ei kohta, aga samas annab see meeldivalt magusat maiku. See retsept sobib nii soolase eelroa kui ka magustoidu valmistamiseks.
KOOSTISOSAD
Vahvlid
300 g röstitud muskaatkõrvitsat või tavalist kõrvitsat
100 g jahutatud sulavõid ja lisaks veel veidi vahvlipanni määrimiseks
200 g petti
200 ml täispiima
2 keskmise suurusega muna
0,5 tl jahvatatud kaneeli (soovi korral)
1 tl peent meresoola
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
Magusroana serveerimiseks
maasika-, vaarika- või murakamoosi
vahukoort
Eelroana serveerimiseks
1. variant
4–6 spl toorjuustu või köögikoort
1 punane sibul, kooritult ja peeneks hakitult
2 spl peeneks hakitud murulauku
2–4 spl kaaviari
2. variant
4–6 viilu krõbedat peekonit
paar peotäit kirsstomateid oliiviõli ja soolaga
veidi hakitud murulauku
VALMISTAMINE
Röstige muskaatkõrvitsapoolik 180 kraadini eelkuumutatud turboventilaatorirežiimil ahjus. Küpsemiseks kulub umbes 50 minutit.
Eemaldage seemned ja tampige küpse viljaliha pudruks. Segage hulka või, pett, täispiim ja munad.
Segage eraldi kokku kuivained ja lõpuks segage mõlemad segud omavahel õrnalt kokku. Liiga palju ei maksa segada, muidu jäävad vahvlid kumjad. Laske tainal 20 minutit toatemperatuuril seista, nii saavad vahvlid maitsvamad.
Pange vahvlipann sooja ja määrige võiga. Valage keskele parasjagu tainast. Küpsetage, kuni vahvel panni küljest lahti tuleb. Laske enne kaunistamist paar minutit jahtuda.
Vahvlipanni puudumisel võib samast tainast teha ka pisikesi ümmargusi pannkooke.
Taina võib päev varem valmis teha ja säilitada seda külmikus. Tõstke tainas 30 minutit enne küpsetama asumist toatemperatuurile.
Retsept pärineb Rachel Khoo raamatust "The Little Swedish Kitchen".
"Rachel Khoo. Minu Rootsi köök" on ETV2 eetris kahe nädala vältel E, T, N ja R kell 19.30.
Toimetaja: Victoria Maripuu