Retsept | Valmista Rachel Khoo muskaatkõrvitsavahvleid

Rachel Khoo e4
Rachel Khoo e4

ETV2 eetris olevas kokasaates käib Rachel Khoo sel korral lehtkapsakasvanduses ja suures tomatikasvuhoones värsket toidukraami hankimas. Kodus küpsetab ta muskaatkõrvitsavahvleid ja valmistab tomatisalatit krõbeda peekoniga.

MUSKAATKÕRVITSAVAHVLITE RETSEPT

Ettevalmistus: 35 minutit
Valmistamine: 30 minutit
Kogus: Kaheksa vahvlit

Muskaatkõrvitsat Rootsi vahvliretseptides tavaliselt küll ei kohta, aga samas annab see meeldivalt magusat maiku. See retsept sobib nii soolase eelroa kui ka magustoidu valmistamiseks.

KOOSTISOSAD  

Vahvlid

300 g röstitud muskaatkõrvitsat või tavalist kõrvitsat
100 g jahutatud sulavõid ja lisaks veel veidi vahvlipanni määrimiseks
200 g petti
200 ml täispiima
2 keskmise suurusega muna
0,5 tl jahvatatud kaneeli (soovi korral)
1 tl peent meresoola
200 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit

Magusroana serveerimiseks

maasika-, vaarika- või murakamoosi
vahukoort

Eelroana serveerimiseks

1. variant
4–6 spl toorjuustu või köögikoort
1 punane sibul, kooritult ja peeneks hakitult
2 spl peeneks hakitud murulauku
2–4 spl kaaviari  

2. variant
4–6 viilu krõbedat peekonit
paar peotäit kirsstomateid oliiviõli ja soolaga
veidi hakitud murulauku  

VALMISTAMINE

Röstige muskaatkõrvitsapoolik 180 kraadini eelkuumutatud turboventilaatorirežiimil ahjus. Küpsemiseks kulub umbes 50 minutit.

Eemaldage seemned ja tampige küpse viljaliha pudruks. Segage hulka või, pett, täispiim ja munad.

Segage eraldi kokku kuivained ja lõpuks segage mõlemad segud omavahel õrnalt kokku. Liiga palju ei maksa segada, muidu jäävad vahvlid kumjad. Laske tainal 20 minutit toatemperatuuril seista, nii saavad vahvlid maitsvamad.

Pange vahvlipann sooja ja määrige võiga. Valage keskele parasjagu tainast. Küpsetage, kuni vahvel panni küljest lahti tuleb. Laske enne kaunistamist paar minutit jahtuda.

Vahvlipanni puudumisel võib samast tainast teha ka pisikesi ümmargusi pannkooke.

Taina võib päev varem valmis teha ja säilitada seda külmikus. Tõstke tainas 30 minutit enne küpsetama asumist toatemperatuurile.

Retsept pärineb Rachel Khoo raamatust "The Little Swedish Kitchen".

"Rachel Khoo. Minu Rootsi köök" on ETV2 eetris kahe nädala vältel E, T, N ja R kell 19.30.

Toimetaja: Victoria Maripuu

Hea lugeja, näeme et kasutate vanemat brauseri versiooni või vähelevinud brauserit.

Parema ja terviklikuma kasutajakogemuse tagamiseks soovitame alla laadida uusim versioon mõnest meie toetatud brauserist: